NDC Dobermann bij “DV Duits Kampioenschap”

Het begin is gezet, de eerste NDC Dobermann op een groot nationaal kampioenschap, weliswaar dit jaar nog als proefhond dan. Zaterdag 4 en zondag 5 Oktober vond de prestigieuze “DV Deutsche Meisterschaft” plaats, het jaarlijks africhtingskampioenschap van de Duitse Dobermann-Verein.

Zoals het een groot africhtingsevenement betaamt, werd de wedstrijd gehouden op een voetbalveld in het Walme Stadion Diemelstadt Rhoden. NDC leden gaven niet alleen als publiek acte de presence, maar ons NDC lid Simone Ritzerfeld mocht met haar Carat vom Laurensberg het spits afbijten als zogenaamde “Probehund“.

Carat is een Dobermannreu die een week tevoren pas drie jaar is geworden. Met nog geen IGP 1 examen op zak is het dan bijzonder goed van Simone en Carat dat ze op zo’n groot evenement hebben kunnen laten zien hoe het pakwerk voor de hond en de pakwerkers dient te verlopen.

Alhoewel de eerste vijf verstekken revieren hebben we voor de zekerheid maar overgeslagen, daarvoor was Carat nog iets te onstuimig. Carat traint gewoonlijk samen met z’n broer Cash en zus Chelsea bij onze werkgroep Mergelland. Alle drie talentvolle NDC Dobers waarvan we het volgend jaar hopelijk veel meer zullen gaan zien!

Sportieve groeten,
Davy Wertz
Bestuurslid NDC Sport en Gezondheid