Pupinformatie

U bent geïnteresseerd in ons ras?
Wellicht denkt u na over de aanschaf van één van de intelligentste, eigenzinnigste en edele rassen namelijk de “Dobermann”!

Dan bent u bij de NDC aan het juiste adres.

Op onze website worden uitsluitend fokkers vermeldt die het bewaken van de rasstandaard en daarmee het karakter, maar misschien wel het belangrijkste
“de gezondheid” van onze Dobermann hoog in het vaandel hebben staan.

Naast een lijst met aangesloten fokkers treft u tevens de pagina met nestaankondigingen aan waar u informatie vindt over de gekozen combinatie.

Mocht u minder geduld hebben dan kunt u kijken bij de pagina geboorteberichten waar alle informatie staat met betrekking tot nestjes al geboren. Houdt u er echter wel rekening mee dat fokkers kunnen werken met een wachtlijst.

Alleen afgaan op het feit of een hond een stamboom heeft is niet voldoende. Een stamboom is immers niets meer dan een afstammingsbewijs maar zegt niets over de gezondheid van de gebruikte ouderdieren. Daarom wordt er binnen de NDC alleen gefokt volgens de regels van het Verenigings Fok Reglement (VFR). 

Wat verder van belang is dat u een fokker zoekt die bereid is om u na de aanschaf te blijven begeleiden en samen met u naar oplossingen zoekt mochten er zich problemen voordoen. Ga voor een fokker die transparant is en openlijk op al uw vragen antwoord geeft. Werkt de fokker met een koopovereenkomst? Vraag naar de gezondheidsresultaat onderzoeken van de ouderdieren, de gezondheid van de voorouders. Uiteraard kan niemand u de gezondheid van een hond op lange termijn garanderen, ook het testen geeft geen garantie op een levenslange gezondheid maar het geeft wel aan dat de fokker op verantwoordde wijze een bijdrage wil leveren aan het ras. 
Naast het feit dat u zich prettig moet voelen bij de fokker geldt dat andersom ook. Het kan ook voorkomen dat de fokker afziet van de verkoop omdat er tussen de pupkoper en pup geen match is.  

Verder is het van belang dat de moederhond in goede conditie is.
Bekijk haar gedrag, is ze rustig, goed verzorgd en stabiel. Dit zegt veel over de manier hoe de pups zich kunnen gaan ontwikkelen.
Kies nooit een pup van een moederhond die bijvoorbeeld in een schuur of ergens achteraf worden grootgebracht. Het is belangrijk dat de pups in de eerste levensfase allerlei ervaringen meekrijgen waardoor ze in hun verdere leven goed gesocialiseerd en vrij in karakter zijn.

Tot slot, binnen de rasvereniging NDC kunt u altijd contact opnemen met Marèse van der Hagen mocht u nog vragen hebben.

Vanuit de Raad van beheer is de brochure aanschaf van een hond geschreven. Onderstaande link opent de brochure.

Brochure Fairfok