Doelstelling

Wij streven er naar ons ras in stand te houden waarvoor het in de loop der jaren werd gefokt.  Een atletische werkhond, maar bovenal gezond en met een stabiel karakter, waarmee je zowel heerlijke wandelingen kunt maken als mee kunt sporten en showen.

Dat is wat we allemaal graag willen, maar daarvoor zullen we moeten toezien op de dieren waarmee gefokt wordt om erfelijke aandoeningen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Alleen door hierin samen te werken en vooral eerlijk te zijn over onze honden, kunnen we hier verder mee komen. 

Gezondheid staat de komende jaren dus op de eerste plaats om ons prachtige ras te behoeden voor nog verder afglijden en een gemiddeld steeds jongere leeftijd van overlijden! We werken hierin nauw samen met specialistische dierenartsen en cardiologen en de kennis van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied om de gezondheid van de Dobermann stap voor stap te (gaan) verbeteren.

Om de fokbasis niet nog smaller te maken dan deze nu al is richten wij onze pijlen voornamelijk op gezondheid. Geen verplichte show resultaten, geen verplichte africhtings-certificaten behoudens het VZH, maar streven wij naar een langlevende, gezonde Dobermann waarbij uiteraard alle gezondheidsonderzoeken die bijdragen aan het verantwoord fokken van de Dobermann verplicht worden gesteld.- 

Ook willen we een helpende hand bieden aan mensen die op zoek zijn naar een pup. U kunt bij de NDC terecht met al uw vragen als u op zoek bent naar een pup.

Waar u op moet letten, hoe het precies zit met gezondheidsuitslagen, waarom een pup een stamboom hoort te hebben. Maar ook wat u van een goede fokker kunt en mag verwachten.

Daarnaast is ons doel meerdere keren per jaar iets te organiseren voor zowel de fokkers als juist de “gewone” liefhebbers, zoals workshops, lezingen, maar ook andere leuke, leerzame, evenementen en natuurlijk willen we de bekende “Dober” wandelingen een platform bieden. 

Kortom een breed pakket aan activiteiten waarbij we uw steun en enthousiasme nodig hebben. Wij nodigen u, als Dobermann liefhebber, uit lid te worden van onze rasvereniging met als belangrijkste onderwerp ….

Onze Dobermann!