Herplaatsers

Het komt het regelmatig voor dat de eigenaar ten gevolge van ziekte of (echt-)scheiding niet meer voor de hond kan zorgen en zich genoodzaakt ziet om een nieuwe baas te zoeken.

Soms blijken huisgenoten allergisch te zijn geworden of zijn de werkomstandigheden dusdanig veranderd, dat de hond (te) lang alleen thuis is. Ook in die gevallen zoeken eigenaren liever een andere eigenaar die wel tijd heeft voor deze kameraad.

Wat we natuurlijk het liefst zien bij herplaatsing is dat de fokker deze verantwoordelijk-heid op zich neemt en dat de hond vanuit de fokker wordt herplaatst. Dit is helaas niet altijd mogelijk.

Leden maar ook niet-leden van de NDC kunnen, mits woonachtig in Nederland contact opnemen met de webmaster als zij om welke reden dan ook niet meer voor hun ongecoupeerde Dobermann kunnen zorgen.

De verantwoordelijkheid voor het plaatsen van de hond ligt ten allen tijde bij de eigenaar. Aan het aanbieden van herplaatsers op de website van de NDC kunnen geen rechten worden ontleend. De mogelijkheid om de hond te plaatsen op de NDC website bijĀ  “herplaatsers” moet gezien worden als een service. De eigenlijke overdracht van de hond is altijd een zaak tussen de eigenaar en de koper.

Wanneer de hond een nieuwe baas heeft gevonden dient de eigenaar dit door te geven aan de NDC zodat de oproep van de website verwijderd kan worden .