Een zeer geslaagde dag

Ondanks alle voorbereidingen en strakke planning zijn er altijd dingen die toch een andere wending nemen. Waar normaal gesproken op zaterdag geen files staan of snelwegen worden afgesloten was het nu op 2 april een ander verhaal. Gelukkig viel het allemaal wel mee en konden de heer Douma en mevrouw Onstenk, met ondersteuning van de heer Rutten, om 10.15 uur de aftrap geven aan het seminar “de Dobermann nader bekeken”. 

Het ochtendprogramma werd begeleidt door een powerpoint presentatie waarbij middels goede foto’s en filmpjes uitleg gegeven werd over de rasstandaard, geschiedenis en de golfbewegingen door de loop der jaren heen. Na een prima lunch kwam het praktijkgedeelte. De in de ochtend behandelde informatie kon in de praktijk gebracht worden. Veel deelnemers waren bereid om hun honden beschikbaar te stellen waardoor er een grote verscheidenheid was aan types en daarmee een goed beeld gevormd kon worden wat er momenteel aan Dobertjes rond lopen. Het geleerde werd gretig in praktijk gebracht en de sfeer was plezierig.
Grote dank aan de deelnemers voor het inzetten van hun hond maar ook aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, speciaal de heren Douma en Rutten en mevrouw Onstenk!

Het uitgebreide verslag over dit seminar kunt in de komende nieuwsbrief lezen.